Δωδώνη: Επικρατέστερη η Simos Food Group

Ίσως και μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Συμβούλου που διαχειρίζεται την πώληση του ποσοστού που ελέγχει η ΑΤΕ Bank στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και των εταιρειών που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση αξιολόγησης.

Οι απόψεις για το ποιες είναι οι τρεις επικρατέστερες –σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε- εταιρείες διίστανται. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι η τριάδα των μνηστήρων απαρτίζεται από την Simos Food Group, τον Όμιλο Τυράς

και την πολυεθνική Lactalis και οι άλλοι που υποστηρίζουν ότι οι επικρατέστεροι νέοι ιδιοκτήτες είναι οι Simos Food Group, η Lactalis και η τουρκική εταιρεία Chobani που ανήκει στον Χαμντί Ουλούκαγια.
Ωστόσο και οι μεν και οι δε εκτιμούν ότι τελικά το ποσοστό της ΑΤΕ θα εξαγοραστεί από την Simos Food Group για τρεις βασικούς λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία και έτσι ουσιαστικά θα ικανοποιηθεί και ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου καθώς η εταιρεία θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια.
Ο δεύτερος είναι ότι υπάρχει μακρά συνεργασία με την γαλακτοβιομηχανία, καθώς η Simos Food Group αποτελεί τον βασικότερο διανομέα των προϊόντων Δωδώνη σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο τρίτος λόγος αφορά την άμεση καταβολή του τιμήματος –και όχι την τμηματική, όπως είχε προτείνει η Τυράς- των 25 εκατ. ευρώ.

πηγή: http://www.e-marketdeals.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα