Δημοσκόπηση: Οι Ιταλοί θέλουν στη φυλακή τον Μπερλουσκόνι

Η δημοσκόπηση της εταιρείας IPR Marketing που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre, το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν επιθυμεί να απονεμηθεί χάρη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 34% τάχθηκε υπέρ αυτού, ενώ ένα 8% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Το 62% των Ιταλών θεωρεί ότι η επικύρωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον

της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, το 27% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις ενώ το 11% δεν εξέφρασε γνώμη.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα σύμφωνα με την ίδια έρευνα αγγίζει το 47%, ωστόσο εκείνη του συνόλου της κυβέρνησής του, δεν ξεπερνά το 37%.

Σχετικά με το έργο της κυβέρνησης, το 50% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς χρονικούς περιορισμούς, το 37% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση εκλογικού νόμου, ένα 9% επιθυμεί άμεσα εκλογές, ενώ ένα 4% δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει ένα 34,5%, η κεντροαριστερά 33%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 19% και η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 6,3%.
Keywords
Τυχαία Θέματα