Δημοσκοπικό «δείγμα» για την κυβέρνηση οι φοιτητικές εκλογές

«Σφυγμόμετρο» για την κυβέρνηση, οι φετινές φοιτητικές εκλογές, στις οποίες ήδη σημειώνονται πολλές εντάσεις και ιδιαίτερη κινητικότητα.

Η ΔΑΠ, δέχεται τα περισσότερα πυρά, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια είναι πρώτη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σχεδόν 130.000 νέοι άνθρωποι, θα προσέλθουν στις φοιτητικές κάλπες, γεγονός που δίνει μια πρώτη εκτίμηση του έργου της κυβέρνησης και προδιαθέτει

τους πολίτες για τις επερχόμενες εκλογές.

Η ΔΑΠ, φέτος έκανε λόγο φέτος για κατάργηση ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία, μη κρατικά πανεπιστήμια, επιχειρηματικότητα, σύνδεση με αγορά εργασίας. Προτάσεις οι οποίες πάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα βήμα παρακάτω και είναι γεγονός πως σε πολλούς που αντιδρούν σε οτιδήποτε «νέο» δεν άρεσαν καθόλου.

Ο νέος γραμματέας της ΠΑΣΠ , Χρηστίδης, εκτιμά πως το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών , μπορεί να δώσει την χαριστική βολή στην διαλυμένη νεολαία που παρέλαβε και στα όποια όνειρα για ανασύστασης της και η ένταση σίγουρα βολεύει αυτή την στιγμή, αφού είναι κοινό μυστικό πως οι δεσμοί του ΠΑΣΟΚ με την νεολαία φαίνεται να έχουν χαθεί οριστικά, ενώ από την άλλη και για την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα αποτέλεσμα όπως το περσινό, θα αποτελέσει σοβαρό επικοινωνιακό πλήγμα και θα «τελειώσει» το άλλοθι , πως η νεολαία είναι προνομιακό πεδίο για την αριστερά.

Οι εκλογές της ερχόμενης Τετάρτης στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα θεωρούνται ως η πιο «πολιτικοποιημένες» της μεταπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα