Δημόσιοι υπάλληλοι «τρέχουν» για πτυχία λόγω… διαθεσιμότητας

Προθυμία για περαιτέρω μόρφωση επιδεικνύουν εσχάτως εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω της αξιολόγησης και του φόβου της ένταξης τους τους σε καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», δεκάδες φροντιστήρια επωφελούνται από την κατάσταση αυτή και προσφέρουν «πακέτα» με βιντεομαθήματα, λυμένα SOS θέματα και έτοιμες εργασίες έναντι αδράς αμοιβής. «Αφορά κατεξοχήν όσους έχουν διοριστεί πριν από το 1994 και μάλιστα άνευ πτυχίου», αναφέρει άνθρωπος του χώρου στην Καθημερινή.

Μάλιστα, τα εκπαιδευτικά

αυτά σεμινάρια είναι συχνά άσχετα με το αντικείμενο εργασίας του κάθε υπαλλήλου, τα οποία, ωστόσο, προσφέρουν τα πολυπόθητα μόρια για τη μακροημέρευσή στο Δημόσιο.

Αντίστοιχα, όσοι δεν κατέχουν αρκετά πτυχία, σπεύδουν τώρα να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που έχουν, κυρίως σε επίπεδο γλωσσομάθειας ή χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Όσοι πάλι παραμέλησαν να ολοκληρώσουν κάποιον κύκλο σπουδών, σπεύδουν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα εγγράφονται σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημόσιου πανεπιστημίου, ακόμα και έναντι αντιτίμου (μια μέση τιμή είναι 7 με 8.000 ευρώ για δύο έτη).

Ιδιαίτερη προτίμηση οι υπάλληλοι δείχνουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, λόγω ευελιξίας, κάτι που φαίνεται και από την αύξηση των εισακτέων. Όπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, την ακαδημαϊκή χρονιά 2000-2001 διατίθεντο 4.950 θέσεις, 2.550 σε προπτυχιακά προγράμματα και 2.400 σε μεταπτυχιακά προγράμματα, του χρόνου (2014-2015) θα διατεθούν συνολικά 10.000 θέσεις σπουδών.

The post Δημόσιοι υπάλληλοι «τρέχουν» για πτυχία λόγω… διαθεσιμότητας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα