Δήλωση του Σωτήρη Μ. Τζούμα, για την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της μνήμης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Ο γνωστός επικοινωνιολόγος και στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, κ. Σωτήρης Μ. Τζούμας, προέβη στην παρακάτω δήλωση εξ αφορμής της αήθους προσπάθειας που γίνεται από ορισμένους πολιτικούς κύκλους να εκμεταλλευτούν την μνήμη του Μακαριστού μεγάλου Πρωθιεράρχη:

«Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικοί, παρακινούμενοι από την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση του ναζιστικού μορφώματος

της “Χρυσής Αυγής”, αποφάσισαν “εν οδώ χωρίς αιδώ”, να απασχολήσουν την κοινή γνώμη, με κύριο σκοπό και στόχο την εκμετάλλευση της μνήμης του Μακαριστού Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Συμβουλεύουμε, εντελώς φιλικά κατ´αρχήν, τους εν λόγω κυρίους, να συνετιστούν, να έλθουν στα… μέτρα τους και να αφήσουν κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια, καθώς η μνήμη του μεγάλου αυτού Πρωθιεράρχη δεν ανήκει σε ένα μόνο μέρος του Ελληνικού λαού, αλλά ανήκει σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται και ως εκ τούτου δεν δύναται να χρησιμοποιείται κατ΄αυτόν τον ευτελή και απαράδεκτο τρόπο, για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη!

Μόνο αρμόδιο, για να ασχολείται με την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο Αείμνηστος Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος, είναι το ίδρυμα που έχουν ιδρύσει με την επωνυμία ” ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ”, τα πνευματικά του τέκνα- κληρικοί και λαϊκοί- και το οποίο πολύ σύντομα θα προβεί σε ανακοινώσεις, όπως στην ανέγερση μεγάλου ανδριάντος, στην Αθήνα, του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.»

The post Δήλωση του Σωτήρη Μ. Τζούμα, για την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της μνήμης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα