Δικαιοσύνη! Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα

Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι μια ομάδα νεαρών δικαστών ( ο μεγαλύτερος έχει ηλικία 45 ετών) υπό την αυστηρή καθοδήγηση ενός έμπειρου αεροπαγίτη έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια κάθαρσης του δημόσιου βίου.

Δεν πρέπει όμως η προσπάθεια αυτή να ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα. Η αναζήτηση υγιούς κερδοφορίας, η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου, η ελευθερία κινήσεων και επιλογών είναι τα βασικά συστατικά της σύγχρονης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται στους σκοτεινούς διαδρόμους της γραφειοκρατίας ούτε φυσικά η ανάπτυξη διατάσσεται με έναν νόμο.

Η

οικονομία χρειάζεται ευελιξία, αυτενέργεια, πρωτοβουλίες και υπευθυνότητα. Η Δικαιοσύνη οφείλει να τιμωρήσει αυστηρά όσους έχουν παραβεί τον Νόμο. Αλλά η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να επιβιώσει, να αναπτυχθεί.

Δεκάδες στελέχη τραπεζών υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους τις τελευταίες μέρες. Φοβούνται ότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει επί δικαίων και αδίκων για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη που θέλει να δει «κεφάλια να πέφτουν».

Επιτροπές αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου διαλύονται, εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις αναβάλλονται, κάθε προσπάθεια συνεννόησης και διαπραγμάτευσης ακυρώνεται υπό τον φόβο μελλοντικού σκανδάλου. Οι τράπεζες της χώρας παραλύουν, μεγάλες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με θάνατο από ασφυξία.

Μεγάλοι ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι προετοιμάζουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα για να «καλύψουν το κενό» που θα δημιουργήσει ο θάνατος ελληνικών επιχειρήσεων εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας.

Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των νεαρών δικαστών και του έμπειρου αεροπαγίτη. Στη φωτιά όμως πρέπει να ρίχνουμε νερό, όχι βενζίνη. Ο επιμερισμός των ευθυνών πρέπει να είναι ακριβοδίκαιος. Η «διαρροή» ονομάτων και μεγάλων καταλόγων με «υπόπτους» μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, η απρόσεκτη κηλίδωση υπολήψεων, δεν περιποιεί τιμή στη Δικαιοσύνη ούτε εξυπηρετεί τον απώτερο στόχο της προσπάθειας για εξυγίανση και επανεκκίνηση της οικονομίας….

The post Δικαιοσύνη! Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα