Διερεύνηση για το θέμα του ΕΟΤ ζητά η ΔΗΜΑΡ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιο Νεράντζη, ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί τόσο το θέμα της διαχείρισης των οικονομικών του ΕΟΤ όσο και οι

σχετικές καταγγελίες.

«Το σύστημα εσωτερικού ελέγχου [σ.σ. του ΕΟΤ] έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στο πλαίσιο της ορθής εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος. Επιπλέον χρήζει βελτίωσης η επικοινωνία των τμημάτων προκειμένου να εφαρμόζονται ορθολογικότερα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκαιρη ενημέρωση των λογαριασμών και τη διενέργεια ελεγκτικών επαληθεύσεων», επικαλείται ο βουλευτής σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα του ορκωτού λογιστή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Τσούκαλης ζητεί να κληθούν το συντομότερο στην Επιτροπή Θεσμών όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για να δώσουν διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΤ, τόσο για το θέμα που ανέκυψε και διερευνά η Δικαιοσύνη όσο και γενικότερα για ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαφάνεια στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού.

Σχετικά άρθρα:

Στόμα ερμητικά κλειστό από τον πρώην σύμβουλο του ΕΟΤΜεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΤ- Όλες οι εξελίξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα