Διαβάστε τα κριτήρια για την κινητικότητα στο Δημόσιο

Στη δημοσιότητα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δόθηκαν σήμερα τα κριτήρια για τους υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Επιπλέον για πρώτη φορά αφαιρούνται μόρια σε περίπτωση

εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.

Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.

Όπως επισημαίνεται οι τέσσερις αρχές που αναδεικνύονται με αυτόν τον τρόπο είναι η «αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, η αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και η εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων».

Διαβάστε εδώ την απόφαση

Keywords
Τυχαία Θέματα