Διαπραγματεύονται το τέλος των διαδηλώσεων στο Κίεβο – Ανοιχτός στις πρόωρες εκλογές ο Γιανούκοβιτς

Την πρόθεση να σταματήσουν τις διαδηλώσεις και να εγκαταλείψουν τα οδοφράγματα στο Κίεβο εξέφρασε ένα από τα βασικά μπλοκ των ουκρανών αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με την προϋπόθεση ότι θα απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι ακτιβιστές.

Το μπλοκ «Δεξιός Τομέας», που είναι η ακροδεξιά

και πιο βίαια ομάδα διαδηλωτών, ήρθε σε συμφωνία με τους αρμόδιους αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να αποχωρήσουν από τους δρόμους του Κιέβου, εάν και εφόσον οι περισσότεροι από τους 100 ακτιβιστές υπό κράτηση, αφεθούν ελεύθεροι μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην ουκρανική Βουλή, Γιούρι Μιροσνιτσένκο, δήλωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, εάν πρόκειται για τη μοναδική δημοκρατική λύση προκειμένου η χώρα να βγει από την πολιτική κρίση.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν το Νοέμβριο αφότου ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς ακύρωσε εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των στενότερων δεσμών με τη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη μιας μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να αυξήσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ την ετήσια οικονομική ενίσχυση προς το Κίεβο, εάν η σχεδιαζόμενη συμφωνία σύνδεσης υλοποιηθεί.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Διαπραγματεύονται το τέλος των διαδηλώσεων στο Κίεβο – Ανοιχτός στις πρόωρες εκλογές ο Γιανούκοβιτς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα