Διαμαντίδης: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη στα ισπανικά μέσα και τόνισε ότι κάθε χρόνο στόχος του Παναθηναϊκού είναι οι τίτλοι. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να φύγει από τον Παναθηναϊκό και ότι νιώθει ευλογημένος που είναι μέλος των «πρασίνων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άσος του Παναθηναϊκού:

Η

οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επηρέασε και τον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα, επηρεάζει όλα τα αθλήματα και είμαστε ένα μέρος από αυτή. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το ρόστερ μας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο αλλά δεν ήταν εύκολο. Ο πρόεδρος μας όμως παλεύει πάρα πολύ οικονομικά. Όλα τα μέλη του κλαμπ προσπαθούν για το ίδιο. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από πέρσι. Έχουμε νέους παίκτες, θα έχουμε μια καλή ομάδα αλλά θα πρέπει να δίνουμε σε κάθε παιχνίδι το 100%».

Φαίνεται ότι τα λεφτά… έφυγαν από την Ελλάδα για χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία και οι παίκτες ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι. Μπήκες ποτέ στον πειρασμό να αφήσεις τον Παναθηναϊκό;

«Όχι, ποτέ. Είμαι ευχαριστημένος που είμαι μέρος του Παναθηναϊκού, που είμαι στην χώρα μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω πουθενά αλλού. Έχω την ευκαιρία να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο, να κερδίζω την Euroleague, ελληνικούς τίτλους, τα πάντα. Άρα είμαι ευλογημένος που είμαι εδώ. Ήταν πάντα για μένα μια μεγάλη τιμή».

Υπάρχει το πρέπει της νίκης για σας ακόμα και τώρα που δεν έχετε το υψηλότερο μπάτζετ στην Ευρώπη;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι υποχρέωση μας. Κάθε χρόνο πάμε καλά. Όλοι περιμένουν κάθε χρόνο να κερδίζουμε την Euroleague, αλλά δεν είναι εύκολο. Όλοι θέλουν να κερδίζουν. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δούμε πως θα πάει».

Η προηγούμενη σεζόν ήταν σκληρή. Χάσατε στην Βαρκελώνη στο πέμπτο παιχνίδι των ημιτελικών και δεν φτάσατε στο Final-Four. Έφυγαν και οι Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης. Θεωρείς ότι η επιτυχία της ομάδας εξαρτάται περισσότερο από σένα τη φετινή σεζόν;

«Την περασμένη σεζόν η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί στην σειρά μας. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε κάποιους παίκτες αλλά ήρθαν άλλοι που μπορούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την ομάδα μαζί με μένα».

Για κάθε ομάδα, το να κερδίσει τρεις τίτλους της Euroleague σε επτά χρόνια είναι επιτυχία. Σας προσθέτει επιπλέον πίεση ότι τα τελευταία δυο χρόνια, ο μεγάλος σας αντίπαλος ήταν ο κάτοχος του τροπαίου;

«Κοιτάξτε για κάθε ομάδα, τρία τρόπαια σε επτά χρόνια είναι σίγουρα κάτι μεγάλο, όχι όμως για μας. Κάθε χρόνο πρέπει να είμαστε εκεί και να παλεύουμε για τον τίτλο. Σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό μπάσκετ είναι καλό που σε περίοδο κρίσης δυο ομάδες είναι στην κορυφή. Δείχνει ότι οι παίκτες μας και οι προπονητές μας είναι οι καλύτεροι».

Έχουν γίνει μεγάλες μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Να περιμένουμε ένα παρόμοιο σενάριο με την περασμένη σεζόν;

«Δεν ξέρω αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η Euroleague. Παραδοσιακές ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός είναι καλές αλλά γενικά το επίπεδο θα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο, ακόμα καλύτερο και από την περσινή σεζόν».

The post Διαμαντίδης: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από τον Παναθηναϊκό» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα