Δένδιας: Δεν ισχύουν τα περί συχνότητας «83»

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά απαντάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Νίκος Δένδιας σχετικά με τη λειτουργία συχνοτήτων στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίες ενεργοποιούνται σε επεισόδια χωρίς, όμως, να καταγράφονται οι εντολές που διαβιβάζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς επικαλείται καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήληων Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει η συχνότητα «83» που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια

διαδηλώσεων.

Από τη μεριά του, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «Όλες οι συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω των συχνοτήτων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση των δυνάμεών της, τόσο κατά τη λήψη μέτρων τάξης και ασφάλειας σε συγκεντρώσεις- συναθροίσεις, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη επιχειρησιακή αστυνομική δραστηριότητα, καταγράφονται και τηρούνται σε σχετικά αρχεία, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».

Επίσης, ο υπουργός ενημερώνει ότι «πέραν αυτών, υφίστανται συχνότητες, μεταξύ των οποίων και η συχνότητα 83, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διευκόλυνση της υπηρεσίας επί ορισμένων αμιγώς διοικητικής φύσεως αναγκών, όπως επί παραδείγματι η ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τη διάθεσή του σε υπηρεσία κ.λπ. Οι διαβιβάσεις μέσω των οποίων δεν αποτυπώνονται σε αντίστοιχα αρχεία, καθόσον δεν αφορούν σε επιχειρησιακές δραστηριότητες, και ως εκ τούτου ούτε σχετική υποχρέωση προς τούτο υφίσταται ούτε, κυρίως, κανέναν άλλο σκοπό εξυπηρετεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα