Δεν μετανιώνουν οι FTD

Τους λόγους για τους οποίους προέτρεψαν τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι τον «δημαγωγό» Αλέξη Τσίπρα, υπερασπίζονται με δημοσίευμα τους οι Financial Times Deutschland.

Συγκεκριμένα οι αρχισυντάκτες της εφημερίδας διευκρινίζουν στη σημερινή έκδοση ότι οι FTD θεωρούν υποχρέωσή

τους να περιλαμβάνουν όχι μόνο ειδήσεις, αλλά και σχόλια σε σχέση με το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος.

«Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», επισημαίνεται.

Η τακτική αυτή του σχολιασμού εφαρμοζόταν μέχρι τώρα μόνο στις γερμανικές εκλογές, τονίζουν  οι FTD και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους το εφάρμοσαν και στις ελληνικές εκλογές: «Οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία. Γι’ αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης».

Keywords
Τυχαία Θέματα