Δεν αποχωρούν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση

Χθες κυκλοφόρησε έντονα η φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία για πρόθεση του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του να αποσύρουν τους υπουργούς του κόμματος από την Κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο του πρώην γ.γ της Κυβέρνησης κ.Μπαλτάκου και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα.

Το «Π» επικοινώνησε με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και με το γραφείο Τύπου του κόμματος, όπου επεσήμαιναν σε όλους του τόνους, ότι δεν προέκυψε τέτοια κίνηση. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, βουλευτές που πρόσκειται στο

παπανδρεϊκό στρατόπεδο υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν μια τέτοια κίνηση αλλά θεωρούσαν ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου μάλιστα απαντώντας σε αυτές τις φήμες τόνιζε ότι δεν είναι δυνατόν να αποσυρθούν οι υπουργοί που προέρχονται από το κόμμα, από την κυβέρνηση, διότι έτσι θα «έπεφτε». Ακόμη επεσήμανε: «Ποιος βουλευτής που ζητάει κάτι τέτοιο, θα επανεκλεγεί;» Για ακόμη μία φορά σε διαφοροποίηση από την κεντρική γραμμά του κόμματος ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες τόνισε: «Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ” οφελεία της χώρας και των Ελλήνων;». Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και ενισχύοντας, τις «φωνές» μέσα στο ΠΑΣΟΚ που θέλουν να απομακρυνθεί το κόμμα από την Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και η άποψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συζητούσαν ως επόμενο στάδιο την αλλαγή πρωθυπουργού. Το «Π» συνομιλώντας με κορυφαίο στέλεχος και πρώην υπουργό της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει διευρυμένη συζήτηση μετά την υπόθεση Μπαλτάκου, για τους θεσμούς. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή είναι αλλαγή Πρωθυπουργού.» Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά είχε ζητήσει και με ανάρτησή του στα social media και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

The post Δεν αποχωρούν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα