Δεληχάτσιος: “Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα στο ΤΤ”

“Όχι δεν μπορεί να σταθεί η εθελούσια έτσι όπως ανακοινώθηκε, για 700 άτομα, διότι καταρχήν δεν περισσεύουν, κατά δεύτερον δεν υπάρχουν τόσα άτομα με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιπλέον δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση”, δηλώνει στο toxrima.gr, ο Αντώνης Δεληχάτσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα.

Διευκρινίζουμε ότι ο αριθμός των συναδέλφων που εθελοντικά θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εξαρτάται από τα κίνητρα που θα προταθούν. Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με ανακοίνωσή της, δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας με τη μείωση κατά 30% του μισθολογικού κόστους, καθώς επίσης ότι η ωφέλεια του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου θα συνδιαμορφώσει την τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους” αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι.

Να θυμίσουμε ότι εκκρεμεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους, από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, σύμφωνα με την απελθούσα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η εθελούσια έξοδος θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του ΤΤ θα ξανασκεφτεί τι άλλα μέσα έχει στη διάθεσή της, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Χαράλαμπος Κύρκος.

Η διοίκηση του ΤΧΣ, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι, υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το ΤΤ να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών. Τόσο ο κ. Κύρκος όσο και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος, επισήμαναν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο, καθώς δεν προεξοφλείται ότι μέχρι τότε θα βρεθεί επενδυτής με διαθέσιμα κεφάλαια να εξαγοράσει το ΤΤ.

Οι εργαζόμενοι του ΤΤ πάντως, εκτός από το ότι δεν «καταλαβαίνουν» πως προκύπτει ο αριθμός των 700 υπαλλήλων της εθελούσιας, αναμένουν να δουν τι θα περιλαμβάνει καθώς επίσης και η ωφέλεια που θα προκύψει για τους άλλους εναπομείναντες εργαζόμενους και την καλύψει μέρους των μεσοσταθμικών περικοπών των μισθών τους που φθάνουν στο 30%.

Πηγή: http://www.toxrima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα