Χυλοπίτες με γαλοπούλα σε σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

500 γρ. χυλοπίτες400 γρ. στήθος φιλέτο γαλοπούλας100 γρ. σχαροτύρι1 σκελίδα σκόρδοΚόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί150 γρ. κρέμα γάλακτος100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό2 κ.σ. κοφτές Φυτίνη με βούτυρο50 γρ. λιαστές ντομάτες2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

1 Βάλε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 8-12 λεπτά.

2 Κόψε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες και σόταρε μαζί με

την Φυτίνη με βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σβήσε με κρασί και αλατοπιπέρωσε, προσθέτοντας λίγο νερό για να σιγοβράσουν όλα τα υλικά και η γαλοπούλα να γίνει μαλακή και τρυφερή.

3 Πάμε τώρα για τη σάλτσα! Ρίξε την κρέμα γάλακτος να βράσει και όταν αρχίσει και δένει ρίξε και το γιαούρτι και ανακάτεψε για 1-3 λεπτά. Για να δέσει η σάλτσα τη βάζουμε με το διαλυμένο σε νερό αλεύρι μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Βάλε τώρα και τη μισή Φuτίνη με βούτυρο και ανακάτεψε.

4 Εν τω μεταξύ σε μια μαντεμένια σχάρα ή ένα τηγάνι ψήσε το σχαροτύρι μέχρι να κάνει γραμμές και από τις δύο πλευρές.

5 Πάμε τώρα πίσω στις χυλοπίτες. Σούρωσέ τες καλά καλά και έτσι όπως είναι ζεστές ξαναρίξτες στο ίδιο σκεύος που τις έβρασες και πρόσθεσε ανακατεύοντας την υπόλοιπη Φuτίνη μέχρι να λιώσει και να δώσει γεύση στις χυλοπίτες.

6 Φτάνουμε στο τέλος! Ανακάτεψε τώρα όλα τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τις χυλοπίτες και σέρβιρε μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού, το σχαρότυρι από πάνω και πούδραρε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Keywords
Αναζητήσεις
γαλοπουλα με χυλοπιτες
Τυχαία Θέματα