Χριστοφόρου: Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του

Στο Γιοχάνεσμπουργκ παραμένει από χθες η σορός της Βιβής Σκούρα, της Ελληνίδας συντονίστριας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη νότια Αφρική που άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη μετά από ανακοπή καρδιάς, καθώς όπως καταγγέλλει αποκλειστικά στο «Π», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Κοινοτήτων στη Ν. Αφρική, κ. Τάσος Χριστοφόρου, το ελληνικό κράτος δεν κάνει τίποτα για τη μεταφορά της σορού της στην Ελλάδα.

«Το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας

κωφεύει στις συνεχείς εκκλήσεις μας για μεταφορά της σωρού της άτυχης συντονίστριας στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κηδεία της. Η οικογένεια της μας ρωτάει πως και πότε θα γίνει η μεταφορά της σωρού , η οποία κοστίζει 8.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε οι δικοί της άνθρωποι αλλά ούτε και εμείς ως ελληνική κοινότητα», λέει στο «Π» ο κ. Χριστοφόρου.

Η περίπτωση της 65χρονης συντονίστριας, που παρείχε τις υπηρεσίες της στην Ν.Αφρική για δύο ολόκληρα χρόνια μετά από απόσπαση, έρχεται να αναδείξει για άλλη μια φορά την αδιαφορία και την αναλγησία του ελληνικού κράτους. Όπως τονίζει ο κ. Χριστοφόρου, τόσο ο ίδιος όσο η γενική πρόξενος κ. Γραμματίκα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Παιδείας και τον κ. Αρβανιτόπουλο, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, καθώς δεν έβρισκαν κανένα υπεύθυνο στο τηλέφωνο.

«Αυτό είναι το ευχαριστώ του ελληνικού κράτους. Ξέρουν να στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό αλλά όταν τους έχουμε ανάγκη γυρνάνε την πλάτη. Ζητάμε άμεσα μια απάντηση από τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο. Η μεταφορά της σωρού είναι ευθύνη και υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας», τονίζει ο κ. Χριστοφόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα