Χριστοφιλοπούλου: «Η τρόικα δεν ζητεί περισσότερες απολύσεις»

Πρέπει να τελειώνουμε με το συντεχνιασμό

«Η τρόικα δεν ζητεί περισσότερες απολύσεις» ξεκαθαρίζει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ FM για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο και πρόσθεσε:

«Και ούτε θα μπορούσε, διότι μιλώντας μαζί μας έχει καταλάβει ότι τους στόχους στους οποίους έχουμε άμεση εποπτεία και έχουμε αναλάβει – διότι το υπουργείο μας έχει συντονιστικό ρόλο

και είναι ευθύνη των άλλων υπουργείων – τους έχουμε καταφέρει σε ποσοτικό επίπεδο.

Και ήρθε η ώρα να πάμε σε ποιοτικούς στόχους, που είναι ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση, με βάση τις ανάγκες των φορέων και να μπορούμε να πληρώνουμε τις θέσεις άλλων υπηρεσιών».

Επιπλέον, η υφυπουργός σχετικά με την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τόνισε ότι «είναι πραγματικά κρίμα και αισθάνομαι πολύ άσχημα που ο κ. πρύτανης επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε αυτό το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.Δεν θέλω να λαϊκίσω ή να πω ωραία λόγια, αλλά καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και μέχρι τώρα, ο κ. πρύτανης δεν έχει σταθεί στο ύψος των ευθυνών του. Δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο να κάνω… Αν το προσωποποιήσω, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι διοικήσεων και στα πανεπιστήμια και αλλού είχε την αίσθηση ότι συνδιοικεί με συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Συνδιοικούμε το φορέα μας, είτε είναι πανεπιστήμιο είτε κάποιος άλλος φορέας του Δημοσίου. Μια αίσθηση συντεχνιασμού. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Οι καθαρές ευθύνες, η ανάληψη ευθυνών, είναι ένα νέο, καθαρό μοντέλο διοίκησης που θέλει η χώρα σήμερα

The post Χριστοφιλοπούλου: «Η τρόικα δεν ζητεί περισσότερες απολύσεις» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα