Χριστόφιας: Δεν παραιτούμαι για το μνημόνιο

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια να παραιτείται, αρνούμενος να υπογράψει τον Σεπτέμβριο το μνημόνιο με την τρόικα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου: «Και αυτή τη μάχη θα συνεχίσει να τη δίνει ο Πρόεδρος για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες», είπε συγκεκριμένα.
Δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων, έφεραν τον κ. Χριστόφια (πρώην

ηγέτη του κομουνιστικού ΑΚΕΛ), να παραιτείται για να μην υπογράψει το μνημόνιο, αφού η θητεία του λήγει τον προσεχή Φεβρουάριο και ο ίδιος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για μία δεύτερη θητεία. Άλλωστε είχε δεσμευθεί ότι με την προσφυγή της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα θιγούν τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.

Σε ερώτηση, εάν το μνημόνιο (το οποίο οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα υπογραφεί το Φθινόπωρο) είναι εξοντωτικό, υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί ο κ. Χριστόφιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η μάχη που δίνουμε είναι μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την οικονομία μας να έχει προοπτική, να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι τράπεζες και να μη φορτωθούν τα βάρη μέσα από τις πολιτικές λιτότητας οι εργαζόμενοι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα