Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το 2014

Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προβλέπεται τακτική επιχορήγηση ύψους 3.000.000 ευρώ προς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, που προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σταϊκούρας, ότι από το 2004 το ελληνικό Δημόσιο παρέχει εγγυήσεις προς διασφάλιση δανείων του Οργανισμού ύψους 90.000.000

ευρώ και 60.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 95.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το Μέγαρο Μουσικής δεν μπορέσει να να εξυπηρετήσει τις σχετικές δανειακές υποχρεώσεις του, το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού.

Μετά από ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου προκύπτει ότι δόθηκε η δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Μεγάρου Μουσικής, μέσω ειδικής χρηματοδότησης, μέχρι του ύψους που ανέρχονταν οι εν λόγω υποχρεώσεις στις 31.12.2011, και χορηγήθηκε ποσό ύψους 2.679.265 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι εν λόγω ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούσαν μόνο λειτουργικές δαπάνες του ΟΜΜΑ και δεν σχετίζονται με τις ανεξόφλητες δανειακές υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι «οι πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχουν δημιουργήσει ποικίλα ερωτηματικά αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη βιωσιμότητά του, καθώς κάνουν λόγο για αδυναμία του ΟΜΜΑ να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις που προκύπτουν από δάνεια που είχε λάβει με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου».

Η κ. Ξουλίδου ανέφερε επίσης ότι «αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η επιλεκτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης προς το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο έχει λάβει πολύ υψηλές χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό δημόσιο, την ίδια ώρα που άλλοι πολιτιστικοί φορείς εγκαταλείπονται στην τύχη τους και αδυνατούν να συνεχίσουν το έργο τους».Α

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το 2014 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα