Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Πολωνία: Εικοσιέξι οι νεκροί από το πολικό ψύχος

Συνολικά στους 27 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το πολικό ψύχος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πολωνία, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται στους -20 βαθμούς κελσίου.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του κυβερνητικού κέντρου πρόληψης κρίσεων, Μποζένα Βισότσκα, «Στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, 17 άνθρωποι υπέκυψαν από υποθερμία, ενώ 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών».

Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι φτάνει τους 52, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί από την 1η Νοεμβρίου, αναφέρει η Βισότσκα.

Φέτος το

πολικό ψύχος «χτύπησε» σχετικά αργά την Πολωνία, ωστόσο η σφοδρή κακοκαιρία έγινε πολύ ξαφνικά, καθώς την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα ήπιες για την εποχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πολωνικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην ανατολική Πολωνία, πριν από πέντε μέρες, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -22 βαθμούς Κελσίου και στους -24 βαθμούς κοντά στο έδαφος,

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο χειμώνα, 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων είναι άστεγοι που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

The post Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Πολωνία: Εικοσιέξι οι νεκροί από το πολικό ψύχος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα