Χωρίς πετρέλαιο θερμανσης από Δευτέρα

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης κινδυνεύει να μείνει όλη η χώρα, από την Δευτέρα απειλούν οι πρατηριούχοι να μην αρχίσει η διάθεση πετρελαίου.

Και αυτό γιατί, απέβη άκαρπη η συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη με τους πρατηριούχους σχετικά με την αντίδρασή τους στην εξίσωση των φόρων για το πετρέλαιο

κίνησης και θέρμανσης,

Οι πρατηριούχοι, επίσης, ζητούν να συναντηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα καθώς και να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης, δηλαδή στα διυλιστήρια και στις εταιρείες.

Ενώ θέλουν επίσεις,  να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης, δηλαδή στα διυλιστήρια και στις εταιρείες.

Επισημαίνουν δε ότι αν άρχιζε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης τη Δευτέρα, η τιμή του θα κυμαινόταν στα 1,35–1,40 ευρώ το λίτρο και πιθανόν και υψηλότερα σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σήμερα (Παρασκευή) κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 1,35 ως 1,4 ευρώ το λίτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα