Χωρίς φαβορί η εκλογή νέου πάπα

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η Ρώμη την εκλογή του επόμενου Πάπα, καθώς σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν 115 καρδινάλιοι στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να εκλέξουν τον 266ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας, ωστόσο μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε το κονκλάβιο θα βγάλει την ανακοίνωση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποιο ξεκάθαρο φαβορί, αλλά κάποιοι υποψήφιοι μοιάζουν να είναι οι επικρατέστεροι.

Οι 115 καρδινάλιοι – εκλέκτορες, προερχόμενοι από 48 χώρες, θα εισέλθουν στην Καπέλα Σιστίνα στις 17.30 ώρα Ελλάδος και θα πραγματοποιήσουν

μια ενδεικτική πρώτη ψηφοφορία για το νέο Πάπα λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης.

Μετά από τη σημερινή ψηφοφορία, από την Τετάρτη οι 115 εκλέκτορες θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την ημέρα και ο καπνός θα βγαίνει δυο φορές, στις 12:00 και στις 18:00 (ώρα Ιταλίας). Μαύρος σε περίπτωση ανεπιτυχούς ψηφοφορίας, άσπρος για να ανακοινωθεί ότι ο νέος Πάπας εξελέγη.

Ο επόμενος επικεφαλής του Βατικανού θα κληθεί να αντιμετωπίσει θέματα όπως η οικονομική διαφάνεια της τράπεζας του Βατικανού, η καταπολέμηση της μάστιγας των παιδεραστών κληρικών, η αγαμία των καθολικών ιερέων (που αμφισβητείται όλο και συχνότερα), τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η δυνατότητα να μπορέσουν οι γυναίκες να χειροτονούνται στο μέλλον ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα