Χορέψτε στους ρυθμούς του «Ταγκό για τρεις»

Μετά τη διάκριση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με το 3ο βραβείο μουσικής σύνθεσης στα θεατρικά βραβεία κοινού του Αθηνοράματος για την εξαιρετική δουλειά του στον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ο συνθέτης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να το γιορτάσει παράλληλα με την παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς, «Ταγκό για τρεις».

Το βιβλίο cd «Ταγκό για τρεις» παρουσίασαν ο Δημήτρης Μαραμής

και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στη σκηνή του Παλλάς – Αίθουσα Δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Επόμενος σταθμός του Δημήτρη Μαραμή και της Κορίνας Λεγάκη το Λονδίνο για μία και μοναδική συναυλία στο Mythopolis την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Το βιβλίο cd «Ταγκό για τρεις» αποτελεί την πέμπτη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μαραμή. Οι στίχοι είναι του Μιχάλη Γκανά, ενώ περιέχονται ακόμα δύο τραγούδια σε ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη με ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη.
Στο βιβλίο cd περιέχονται εκτός από τους στίχους, τα ποιήματα και τα κείμενα των συντελεστών, ένα αφήγημα του Χ. Λ. Μπόρχες πάνω στην ιστορία του ταγκό και έργα του εικαστικού Γιάννη Γκανά.


Λίγα λόγια του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή για το «Ταγκό για τρεις»:

«Το cd Ταγκό για τρεις, δεν αποτελεί κύκλο τραγουδιών. Όλα τα τραγούδια μέσα σε αυτό το δίσκο, θα ’λεγα ότι ξεπήδησαν παρορμητικά. Με την πρώτη μου κιόλας επαφή με το στίχο, η μουσική τους βγήκε ενστικτωδώς και με μια πνοή. Το Μη μου μιλάς, του Μ. Γκανά, εξελίσσεται πάνω σε έναν ασίγαστο και αδέκαστο μετρονόμο, με φόρα για μια καραμπόλα και την απότομη κατάληξη στη σιωπή, σχεδόν σαν διακοπή. Η γαλλική εκδοχή του Ω μη με βλέπετε που κλαίω, της Μ. Πολυδούρη, είναι ουσιαστικά γέννημα της συνάντησης της δικής μου μελωδικής γραμμής με την Κορίνα Λεγάκη και τους μουσικούς από το συγκρότημα Outward Bound, οι οποίοι δούλεψαν πάνω στην παλαιότερη εκδοχή του τραγουδιού, για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς καινούριο και κινηματογραφικό. Το Ταγκό για τρεις, ουσιαστικά μια σκηνή ζήλειας, μου γέννησε μέσα από τις μικρές, κοφτές λέξεις των στίχων, μικρά μοτίβα που χορεύουν στο ρυθμό ενός δυτικότροπου νουέβο τάνγκο. Το Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα, του Κ. Γ. Καρυωτάκη, είναι μια καθαρή φόρμα δύο διαφορετικών κόσμων, φωτός και σκοταδιού, εξωτερικού και βαθιά εσωτερικού, αλλά κι ενός παιχνιδιού επανατοποθέτησης των λέξεων από το ποίημα στη μουσική, κάπως απρόσμενη νομίζω. Το Εργατικό ατύχημα μπορεί να θεωρηθεί ένα αργό χασάπικο, όπου όμως κάπου ξεγλιστρούν μια-δυο συγχορδίες τζαζ αρμονίας, ή μπορεί αλλιώς να χαρακτηριστεί σαν ένα πένθιμο εμβατήριο.»

«Ταγκό για τρεις» από τις εκδόσεις Μελάνι
Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Στίχοι: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ
Ερμηνεία: ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Μελάνι 210 3641638 και στα βιβλιοπωλεία: Πολιτεία, Ιανός, Λεμόνι, Παπασωτηρίου, Music Corner & Public.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Dram

Keywords
Τυχαία Θέματα