Το ιστορικό των συλλήψεων και η «παράσταση» που έστησαν τα μέλη της Χ.Α έξω από τη ΓΑΔΑ

Χειροπέδες στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής:

Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται από νωρίς το πρωί ανά το λεκανοπέδιο Αττικής, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Τα εντάλματα σύλληψης εκτελούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι πρώτες συλλήψεις

που έγιναν ήταν του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, και του βουλευτή Ηλ. Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, το κατώφλι της ΓΑΔΑ, είχε περάσει ο βουλευτής Β΄Αθήνας, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δήλωσε: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα».

Ο συνολικός αριθμός των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης είναι 32 και από αυτά έχουν εκτελεσθεί έως στιγμής τα 18. Λίγο πριν από τις 15:00 παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ ο βουλευτής Ν. Μίχος, ενώ από το πρωί έχουν συλληφθεί ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, ακόμη τρεις βουλευτές, οι Ηλ. Κασιδιάρης, Ι. Λαγός και Ηλ. Παναγιώταρος, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και 12 ιδιώτες μέλη της οργάνωσης.Της σύλληψης διαφεύγει ο βουλευτής Χρ. Παππάς.

Σε εξέλιξη είναι επίσης οι έρευνες από 10 εισαγγελείς στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής.Ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθη, ενοχοποιείται, για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της Χ.Α., οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό.

Tα μέτρα ασφαλείας στη ΓΑΔΑ:

Όταν συγκεντρώθηκαν οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής μετά τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).

Όσο περνούσε η ώρα στη περιοχή εμφανιζόντουσαν άνθρωποι, οι οποίοι είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο απέναντι από τη ΓΑΔΑ, με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας να παραμένει σε κυκλοφορία. Η κορδέλα, που είχε τοποθετηθεί μπροστά στο κτίριο της Διεύθυνσης, κρατούσε τους συγκεντρωμένους σε απόσταση ασφαλείας και κατάφεραν να τους απομακρύνουν προς το μετρό.

Έτσι άνοιξε και το ρεύμα ανόδου της λεωφ. Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η οδική κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά και στα δύο ρεύματα.

Θα υπάρχουν δυο διμοιρίες από το ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προς την Κηφισίας όταν γίνει η μεταγωγή των συλληφθέντων για να μην μπορεί κανείς να μετακινηθεί στο μέρος τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα