Χαβάη: Οι αστυνομικοί μπορούν να πηγαίνουν με ιερόδουλες στο πλαίσιο… έρευνας

To Αστυνομικό Τμήμα της Χονολουλού έπεισε του νομοθέτες της Χαβάης να επιτρέπεται στους μυστικούς αστυνομικούς να συνευρίσκονται με πόρνες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ερευνών .

Η νομική προστασία είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν οι νταβατζήδες , σωματέμποροι. Οι επικριτές της απαλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων εμπορίας ανθρώπων, λένε ότι είναι μια περιττή διάταξη και ότι θα μπορούσε να θυματοποιήσει περαιτέρω τους εργαζόμενους του σεξ , ενώ επιδεινώνει τη δυσπιστία προς τους αστυνομικούς.

Η απαλλαγή ανακύπτει, από το γεγονός ότι, σύμφωνα με νομοθέτες της Χαβάης

εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας νομοσχεδίου για την πάταξη νταβατζήδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πορνεία χαρακτηρίζεται ως πράξη «ήσσονος σημασίας πλημμελήματος», σύμφωνα με το πρακτορείο AP.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή και πρόκειται να περάσει και από την Γερουσία την Παρασκευή .

Οι νομοθέτες διαβεβαιώνουν ότι εσωτερικές πολιτικές θα αποτρέπουν τους αξιωματικούς να κάνουν κατάχρηση της απαλλαγής .

«Οι διαδικασίες και η διεξαγωγή ερευνών από τους μυστικούς αστυνομικούς ρυθμίζονται από υπηρεσιακούς κανόνες, οι οποίοι εκ φύσεως είναι εμπιστευτικοί», ανέφερε ο αστυνομικός από τη Χονολουλού, Jerry Inouye, στην Δικαστική Επιτροπή της Βουλής. Αιτιολόγησε λέγοντας: «Εάν οι ιερόδουλες, οι διακινητές και άλλοι μπλεγμένο στο κύκλωμα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες , θα γνωρίζουν ακριβώς πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας μυστικός αστυνομικός».

« Όλες οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ερευνώνται και η κατάλληλη πειθαρχική κύρωση έχει ληφθεί», δήλωσε ο Μισέλ Yu , εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χονολουλού.

Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες και οι συνήγοροι των εργαζομένων του σεξ λένε ότι η απαλλαγή είναι μια επικίνδυνη , «απαρχαιωμένη στην καλύτερη περίπτωση» διάταξη που τοποθετεί συχνά τους εργαζόμενους του σεξ στο έλεος της περαιτέρω κακοποίησης.

«Δεν βοηθά την υπόθεσή σας, και στη χειρότερη περίπτωση θα δημιουργήσει ψυχολογικό τραύμα σε κάποιους . Νομίζετε ότι αυτός ή αυτή θα ξαναεμπιστευτεί αστυνομικούς;» δήλωσε ο Derek Marsh , ένας εμπειρογνώμονας σε θέματα εμπορίας ανθρώπων που εκπαιδεύει αξιωματικούς της αστυνομίας σχετικά με το πώς να χειριστεί τέτοιες περιπτώσεις .

«Η κατάχρηση από την αστυνομία είναι συνηθισμένοι στον κύκλο της πορνείας », δήλωσε ο Melissa Farley, εκτελεστικός διευθυντής της Έρευνας για την πορνεία και την Εκπαίδευση στην Καλιφόρνια . Πρόσθεσε ότι ακόμα και σε μέρη χωρίς την απαλλαγή , οι γυναίκες της οργάνωσης αναγκάζονται να κάνουν σεξουαλικές χάρες στην αστυνομία για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής σεξουαλικής κακοποίησης των εργαζομένων του σεξ στις ΗΠΑ . Σε ξεχωριστές περιπτώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Φιλαδέλφεια και στο Δυτικό Σακραμέντο, πρώην αστυνομικοί δικάστηκαν για το βιασμό των εργαζομένων του σεξ . Πέρυσι στη Μασαχουσέτη, ένας πρώην αξιωματικός ομολόγησε ότι εκβίαζε πόρνες υπό την απειλή ότι θα τις συλλάβει.

Επίσης επικριτές της απόσχισης υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για την πορνεία δεν έχουν κατηγορηθεί πρόσφατα για σεξουαλική κακοποίηση , αν και ένας αξιωματικός απολύθηκε το 2011 , μετά την καταδίκη του για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός εργαζομένου του σεξ .

Η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει στους αστυνομικούς να συμμετάσχουν σε μια τέτοια δραστηριότητα.

The post Χαβάη: Οι αστυνομικοί μπορούν να πηγαίνουν με ιερόδουλες στο πλαίσιο… έρευνας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα