Χατζηδάκης: Βγαίνουν οι μπουλντόζες για τους αυτοκινητοδρόμους

Οι εικοσιπέντε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την επανεκκίνηση των έργων στους οδικούς άξονες θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης. Αυτές οι θέσεις, διευκρίνισε, αφορούν σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε θέσεις που έχουν να κάνουν και με την τσιμεντοβιομηχανία και τη

χαλυβουργία.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει το Δεκέμβριο, ότι τον Απρίλιο θα μπουν οι μπουλντόζες στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, κάτι που -όπως είπε- συμβολίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας θα βγει το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των έργων και ότι οι παραχωρησιούχοι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με υπεργολάβους, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο κομμάτι Ξυνιάδα – Τρίκαλα.

Τόνισε ότι αν δε γινόταν επανεκκίνηση των έργων, το κράτος θα κινδύνευε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να είναι εντάξει, προσηλωμένη στο στόχο παρά την γκρίνια και παρά το όποιο πολιτικό κόστος.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι αν προσθέσει κανείς την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την αύξηση των εξαγωγών, την αναμενόμενη καλή χρονιά στον τουρισμό και τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, φαίνεται ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα