Χάνει τη «μάχη» με τη ζωή η Ιταλίδα Δήμαρχος Λάουρα Πράτι. Θεωρείται κλινικά νεκρή

Μετά από ανεύρυσμα που υπέστη η δήμαρχος του Καρντάνο αλ Κάμπο του Βαρέζε, Λάουρα Πράτι κατά την διάρκεια επέμβασης ρουτίνας και που προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία, έχει πέσει σε κώμα και πλέον θεωρείται κλινικά νεκρή.

Θυμίζουμε ότι η δήμαρχος Λάουρα Πράτι είχε δεχτεί σφαίρες από αστυνομικό που εισέβαλε στις αρχές του Ιουλίου στο κτίριο του Δημαρχείου, πυροβολώντας εκείνη και τον αντιδήμαρχο Κονσταντίνο Ιαμέτι. Ο τραυματισμός της δημάρχου ήταν σοβαρός και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Μετά την πρώτη επέμβαση η κατάσταση της υγείας της

έμοιαζε να βελτιώνεται, με την Πράτι να επικοινωνεί με την οικογένειά της, να μιλάει και να θυμάται κάποιες στιγμές από την επίθεση.

Παρόλα αυτά πριν δύο εβδομάδες έπρεπε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση ρουτίνας, από την οποία, όμως, δεν συνήλθε ουσιατικά ποτέ λόγο του ανευρύσματος. Η 48χρονη παρότι έδειχνε να ανταποκρίνεται σε απλές εντολές των ιατρών, λίγες ημέρες αργότερα έπαψε να αντιδρά και σήμερα έφτασε η είδηση ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ο αστυνομικός, Τζουζέπε Ντανιέλε Πεγκοράρο, μόλις λίγες ημέρες πριν την επίθεση είχε κατηγορηθεί για απάτη και είχε παυθεί από τα καθήκοντά του, κάτι που όπως δήλωσε δεν άντεχε. Έτσι, με ένα όπλο και 800 φυσίγγια αλλά και βόμβες μολόοφ που εντοπίστηκαν στο αμάξι του, εισέβαλε στο Δημαρχείο τραυματίζοντας την δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο. Μόλις ολοκλήρωσε το αιματηρό του έργο φέρεται να είπε «Τώρα έκλεισα τους λογαριασμούς μου» και έπειτα έφυγε από το κτίριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα