Χαμηλός τζίρος λόγω διαδηλώσεων λέει ο Εμπορικός Συλλόγος Αθηνών

‘Ερευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών δείχνει τους μαγαζάτορες του κέντρου να θεωρούν ως πρώτη αιτία για την πτώση του τζίρου τις διαδηλώσεις με ποσοστό 45,7%. Γι’αυτό το λόγο στηρίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια για τις μικρές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΣΑ,

η πλειονότητα των εμπόρων του κέντρου θεωρούν ως πρώτη αιτία για την πτώση του τζίρου στα μαγαζιά τους τις διαδηλώσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των δρόμων του κέντρου. Ως δεύτερη αιτία θεωρούν την μείωση του εισοδήματος των πολιτών σε ποσοστό 37,5% ενώ τρίτη αιτία αναδεικνύουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που κινούνται στους δρόμους του κέντρου, με ποσοστό 16,8%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 832 ιδιοκτητών καταστημάτων που πωλούν ρούχα, παπούτσια, είδη οικιακής χρήσεως (ηλεκτρικά και λευκά είδη) και «λοιπά είδη», όπως ανδρικά και γυναικεία αξεσουάρ, δερμάτινα είδη, καλλυντικά, κοσμήματα κ.ά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας δήλωσε την Τρίτη ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει η πρωτοβουλία του κ. Δένδια να καταλήξει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Πηγή: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Keywords
Τυχαία Θέματα