«Μπρα-ντε-φέρ» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία

Πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αποτελέσει το προσεχές διάστημα ο χώρος της παιδείας.
Ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει θέσης μάχης με βασικό επιχείρημα ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου ποντάρει πολλά στο λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό γνωρίζοντας ότι ο, ευαίσθητος για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που είναι γονείς, τομέας της παιδείας μπορεί να προσφέρει μια επικοινωνιακή αλλά και επί

της ουσίας νίκη απέναντι στην αντιπολίτευση.

Χθες ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, έδωσε πολιτική χροιά στις απεργίες των εκπαιδευτικών και κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση». Παράλληλα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να λειτουργήσουν κανονικά το σχολεία, πετώντας το μπαλάκι στην ΟΛΜΕ.
Την ίδια ώρα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη νέα δομή του Λυκείου ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι 925 θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ και στις νεοϊδρυθείσες ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) θα διεκδικήσουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν οργανική θέση, «για να τελειώνει το άγχος 50 ετών».

Πρόκειται για συγκεκριμένη στρατηγική από πλευράς Μαξίμου προκειμένου να πείσει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια για συνεννόηση, πλην όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία της ηγεσίας της ΟΛΜΕ η οποία, πάντα κατά το Μαξίμου, υποκινείται και από άλλα κίνητρα.

Παράλληλα τα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι οι συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι μικρή κι έτσι γρήγορα οι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στα θρανία εκθέτοντας τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες . Παρά ταύτα ακόμη κι αν το τραβήξουν στα άκρα, η κυβέρνηση θα έχει νομιμοποιηθεί, τουλάχιστον στα μάτια των πολιτών, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι μαθητές να γυρίσουν στα θρανία τους.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου επιλέγει την ολόπλευρη στήριξη της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιτρέπει πολιτικά παιχνίδια. «Αν δεν αντιδράσουν τώρα οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά, πότε θα αντιδράσουν;», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα κορυφαίου στελέχους του κόμματος.

πηγή: naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα