Μποϊκοτάρουν την Olympic Air στη Χίο λόγω υψηλού κόστους – Προτιμούν τις τουρκικές αερογραμμές

Στα χέρια του πήραν την κατάσταση οι Χιώτες διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Έτσι, από σήμερα Τετάρτη 13/11 έως και την Τρίτη 19/11, θα κάνουν στα αεροπορικά ταξίδια. Παράλληλα, «ανοίγουν» τις πόρτες στις Τουρικες αερογραμμές για την εξυπηρέτησή τους.

Η Ένωση Καταναλωτών Χίου προχώρησε σε μποϊκοτάζ της Olympic Air, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους «από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic,

που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και όχι μόνο προορισμούς. Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».

Στο δημοτικό συμβούλιο,σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο αντιδήμαρχος Βροντάδου, Νίκος Νύκτας, πρότεινε στο πλαίσιο της διερεύνησης εταιρειών, που κάνει ο Δήμος Χίου, να κληθεί η τουρκική αεροπορική εταιρεία που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο.

Ενώ πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο Περιφέρειας η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου, απ’ αυτά που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.

The post Μποϊκοτάρουν την Olympic Air στη Χίο λόγω υψηλού κόστους – Προτιμούν τις τουρκικές αερογραμμές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα