«Μπλόκο» πολεοδομίας στις Σκουριές

Το ρόλο του υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να «ζήλεψε» το τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη, αφού σε επιστολή που είχε ως αποδέκτη το αστυνομικό τμήμα Αρναίας επισημαίνει ότι πρέπει να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου εμπλουτισμού που γίνονται στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις χωματουργικές εργασίες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που για πολλούς ήταν αναπάντεχη, έφερε άλλο ένα εμπόδιο στην ομαλή συνέχιση της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφού ουδείς γνωρίζει μέχρι πότε θα διαρκέσει η συγκεκριμένη

διακοπή εργασιών. Πλέον, ρυθμιστής των εξελίξεων για το εργοτάξιο των Σκουριών είναι το ΥΠΕΚΑ, αφού αναμένεται τις επόμενες μέρες το κλιμάκιο του υπουργείου όπου θα διενεργήσει αυτοψία στην περιοχή, προκειμένου να εξακριβωθούν οι παρατυπίες που διαπίστωσαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας του δήμο Αριστοτέλη. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που η πολεοδομία του δήμου έρχεται σε διαφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός», αφού και το Φεβρουάριο υπήρξε πρόβλημα. Τότε, μετά την εμπρηστική επίθεση που είχε δεχθεί το εργοτάξιο των Σκουριών, η εταιρεία επιχείρησε να αντικαταστήσει τις κατεστραμμένες κατασκευές με νέες. Ωστόσο, οι αντιδρώντες κατήγγειλαν και πάλι στην Πολεοδομία του δήμου ότι η τοποθέτηση των κατασκευών ήταν παράνομη και αυθαίρετη. Τελικά, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές αντικαθιστούσαν τις ήδη κατεστραμμένες, δεν άφησε περιθώρια για αναστολή της τοποθέτησης τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα