Μπακογιάννη: Οι εκλογές δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή

Για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, την υπερφορολόγηση και τις απαιτούμενες αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο koolnews.gr.

Ερωτώμενη αναφορικά με τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, σημειώνει πως θα ήταν εθνικά επιζήμιο η χώρα να προσφύγει σε εκλογές,

σε περίπτωση διαφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. «Προσπάθεια για λύση σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο . Οι εκλογές δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή. Ο εκλογές θα στείλουν ένα μήνυμα έλλειψης σταθερότητας στη χώρα» είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυρία Μπακογιάννη, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ομαλά η διαπραγμάτευση για να συμπληρώσει πως σε περίπτωση εκλογών θα τεθεί εν αμφιβόλω η εικόνα σταθερότητας που έχει ανακτήσει η χώρα, «το κεκτημένο που έχουμε», όπως πιστεύει η ίδια. «Άρα» καταλήγει «βεβαίως πρέπει να δώσουμε τη μάχη σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο και να πείσουμε. Και πιστεύω, ότι τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς είναι πολλά και πολύ ισχυρά.»

Και αν η πρώην Υπουργός ξορκίζει το ενδεχόμενο εκλογών, δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένη με μεγάλο μέρος της κυβερνητικής πολιτικής, βάλλοντας ουσιαστικά ευθέως κατά της υπερφορολόγησης που εφαρμόζεται. «Χαμηλοί συντελεστές σε συνδυασμό με την βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, πιστεύω ότι θα φέρουν περισσότερα έσοδα.» τονίζει, περιγράφοντας με λίγα λόγια την πάγια τακτική, την οποία εισηγείται εδώ και χρόνια, όπως σημειώνουν και στενοί της συνεργάτες. Τεκμηριώνει μάλιστα τη θέση της με τον εξής συλλογισμό: «Η θέση μου ενάντια στην υπερφορολόγηση είναι μια θέση με πολύ ισχυρά επιχειρήματα και με κύριο επιχείρημα ότι τα έσοδα είναι μειωμένα. Άρα αποδεικνύεται ότι η υψηλότερη φορολογία δεν σημαίνει και υψηλοτέρα έσοδα. Δυστυχώς το αντίθετο συμβαίνει».

Επομένως, η ερώτηση που εύλογα τίθεται στη συνέχεια, είναι αν αυτός είναι και ο λόγος το όνομά της περιλαμβάνεται ανάμεσα στους βουλευτές, οι οποίοι καταθέτουν σκληρές ερωτήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει η κυρία Μπακογιάννη, η πίεση που ασκούν ορισμένοι βουλευτές στην κυβέρνηση είναι ισχυρό επιχείρημα της ίδιας της κυβέρνησης στο διάλογο και στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, εννοώντας πως οι αντιδράσεις που προκύπτουν ακόμα και μέσα από τη ΝΔ είναι ενδεικτικές για την ανάγκη αλλαγής του μείγματος της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Για να καταλήξει με τη διαπίστωση πως «η πολιτική είναι πάντα προϊόν ζυμώσεων, διαλόγου και διαφορετικών απόψεων, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το βέλτιστο».

Όπως σημειώνουν πολύ στενοί της συνεργάτες μιλώντας με τη σειρά τους στο koolnews.gr, η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει ότι τώρα που η Ελλάδα έχει πετύχει ορισμένα πράγματα, όπως το διαφαινόμενο πλεόνασμα και ο εκτιμώμενος θετικός ρυθμός ανάπτυξης το 2014, έχει πλέον και το περιθώριο να διαπραγματευτεί σκληρά ορισμένες άδικες, όπως τις χαρακτηρίζει, πολιτικές, μεταξύ των οποίων και τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο ή τους μεγάλους φορολογικούς συντελεστές. Επιπρόσθετα, όπως δείχνουν τα πράγματα, η κυρία Μπακογιάννη θα επιμείνει στην πάγια αντίθεσή της στη θεωρία των δύο άκρων και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συνεχίσει την έντονη παρουσία της, διατηρώντας το διακριτό πολιτικό της στίγμα.

The post Μπακογιάννη: Οι εκλογές δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα