Μπακογιάννη : Εμείς εκπροσωπούμε τους άνεργους

Συνέντευξη Τύπου εφ ‘όλης της ύλης παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη το μεσημέρι της Δευτέρας στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εξέφρασε την άποψη ότι η παράταξή της εκπροσωπεί το 1 εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας ,ενώ χαρακτήρισε το κόμμα της μία «δύναμη, λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς».

Εξέφρασε την άποψη ότι η Δημοκρατική συμμαχία

είναι ανοιχτή σε συνεργασίες κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ έθεσε ως παράδειγμα προς αποφυγή συγκλίσεις τύπου «Τσιπρο-Καμμένου» ως τον πιο «γρήγορο δρόμο να γίνει η Ελλάδα Κορέα».

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε πως διαδοχικές εκλογές θα είναι καταστροφικές, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει προοπτική ανάπτυξης που είναι πάντα εντός Ευρώπης.

Κατηγόρησε μάλιστα τους κκ Βενιζέλο και Σαμαρά για την απώλεια «κάθε συνομιλητή στο εξωτερικό», την οποία χρέωσε στην αποτυχία εφαρμογής διαρθρωτικών αλλαγών και άσκησε δριμιά κριτική στη μοναδική συμφωνία των δύο κομμάτων, που αποσκοπούσε στο «να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να πάρουν έκτακτες επιχορηγήσεις», σατιρίζοντας παράλληλα την αδυναμία των «δύο αδιόρθωτων» να μιλήσουν ακόμα και σε ένα debate.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που έχει επανέλθει στο προσκήνιο κατά τις τελευταίες ημέρες, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας γνωμοδότησε πως «η λαθρομετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με κατάρες, αλλά με ευρωπαϊκό σχέδιο».

Τέλος, μιλώντας για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι το εν λόγω μέτρο είναι «λάθος», προσθέτοντας ότι το κόμμα της υποστηρίζει «την Αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα του Δημόσιου Τομέα»

Keywords
Τυχαία Θέματα