Αξιωματούχος Χονγκ Κονγκ: Μην πίνετε, για να μη σας βιάζουν!


Σάλο και μεγάλη αίσθηση φαίνεται πως προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ, Λάι Τουνγκ, καθώς σύμφωνα με όσα υποστήριξε, οι γυναίκες έχουν μερίδιο ευθύνης στους βιασμούς που δέχονται, αφού καταναλώνουν πολύ αλκοόλ! Ο Γενικός Γραμματέας, εμφανίστηκε στην Επιτροπή Καταπολέμησης του Εγκλήματος την Τρίτη για να συζητήσει το θέμα της ραγδαίας αύξησης των βιασμών στο Χονγκ Κονγκ.

ωστόσο αντί να κατακρίνει τους βιαστές, υποστήριξε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τις γυναίκες μπορεί να θεωρηθεί κύρια αιτία του φαινομένου!

«Όλες οι υποθέσεις βιασμών που έχουν παρατηρηθεί, έχουν συμβεί μεταξύ φίλων ή ανθρώπων που γνωρίζονται μόνο μερικές ώρες. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Γι’ αυτό προτείνω στις νεαρές κυρίες να μην πίνουν σε υπερβολικό βαθμό», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας.

Αναμφίβολα, η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική. «Τα θύματα στιγματίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι παρατηρήσεις που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας αποδεικνύουν ένα στερεότυπο,το οποίο κατηγορεί τα θύματα για λάθος συνήθεια, όπως την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ… Ίσως οι προθέσεις του να είναι καλές, όμως αν συνεχίσει να λέει τέτοια πράγματα, τότε οι γυναίκες-θύματα θα διστάζουν να αναφέρουν τα εγκλήματα με τον φόβο μην κατηγορηθούν», δήλωσε η Λιου Σι-σι, διευθύντρια της Ομοσπονδίας Γυναικών του Χονγκ Κονγκ στη Wall Street Journal.

Στο Χονγκ Κονγκ, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, αναφέρθηκαν συνολικά 35 περιπτώσεις βιασμού. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 60% από τις υποθέσεις κακοποίησης γυναικών που είχαν καταγγελθεί το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα