Αύριο η απάντηση της εφημερίδας «Το Παρασκήνιο» στην Έλλη Στάη

Γιατί έδειξε πρωτοφανή εμπάθεια στο «Π» η παρουσιάστρια του κρατικού καναλιού

Σάλος και Άγριο Παρασκήνιο με την Έλλη Στάη…

Χατζηνικολάου, Παπαχρήστος και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι την κατήγγειλαν για επιλεκτική προβολή

Διαστάσεις σε όλα τα ΜΜΕ πήρε η πρωτοφανής σε εμπάθεια στάση της Ελλης Στάη έναντι του «Π». Το Διαδίκτυο κατακλύσθηκε από σχόλια και ερμηνείες για την άδικη και παράνομη άρνηση της Στάη να αναφερθεί στην εκδήλωση για τα επτά χρόνια ζωής της εφημερίδας μας και την παρουσία στην εκδήλωση πολιτικών

όλου του φάσματος. Πέρα από τις δηλώσεις πολιτικών για την επικαιρότητα, το «Π» ανήγγειλε επανέκδοση σε διαφορετική ημέρα (Σάββατο αντί Κυριακής) και με εντελώς διαφορετική μορφή και ύλη.

Αυτά αξιολογήθηκαν και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποτέλεσαν μια από τις ειδήσεις των κεντρικών τους δελτίων, κάτι που δείχνει ότι η Ελλη Στάη επιλεκτικά «έκοψε» το «Παρασκήνιο» και αυτό ως αποτέλεσμα έχει την εύνοια άλλων εφημερίδων. Κάτι τέτοιο, πέρα από αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο από πλευράς ανταγωνισμού. Πόσω μάλλον, καθώς η ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα του «Π», συνήψε σύμβαση αλληλοπροβολής για την οφειλόμενη πληρότητα στην ενημέρωση του κοινού.

Στα μέσα ενημέρωσης και στο Διαδίκτυο προβλήθηκαν άλλες πλευρές του ζητήματος, όπως η επίθεση του διευθυντή του «Εθνους», Τσεκούρα, εναντίον του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, προϊσταμένου της Ε. Στάη, όσο και οι αντιδράσεις άλλων δημοσιογράφων σε άλλα ΜΜΕ. Επίσης, άλλοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν διακριτικά ή επιθετικά τα αίτια αυτής της πρωτοφανούς στάσης δημοσιογράφου κρατικού καναλιού.

Ιδιαίτερα διακριτή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Στάη ο Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον Real. Την κατήγγειλε για επιλεκτική, άρα αθέμιτη και παράνομη, προβολή άλλων ΜΜΕ που «έχουν πιάσει στασίδι στις εκπομπές της στο κρατικό κανάλι» και αναφέρθηκε ονομαστικά στο συγκρότημα Μπόμπολα. Επεσήμανε, επίσης, ότι και η Real είναι «κομμένη» από τις εκπομπές της.

Η αναφορά στο συγκρότημα Μπόμπολα έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να συνδυαστεί με την αναφορά του Αιμίλιου Λιάτσου στον διευθυντή του «Εθνους», Τσεκούρα, με τον οποίο η Ελλη Στάη διατηρεί πολύ θερμές σχέσεις και σε προσωπικό επίπεδο. Δικαίωμά της που παύει, όμως, να υφίσταται όταν προβάλλει τα συμφέροντά του σε βάρος των άλλων. Τότε ερμηνεύεται ως δόλια παράνομη στάση και σ’ αυτό ακριβώς αμυνόμαστε.

Η συνέχεια και όλες οι «καυτές» λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Το Παρασκήνιο»……

Του Γιάννη Ντάσκα

Keywords
Τυχαία Θέματα