Ατύχημα: Οι δύο πιλότοι τα είχαν κοπανίσει

Απέδωσαν καρπούς οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης αεροπλάνου σε δασώδη περιοχή στη ρωσική Άπω Ανατολή, στις αρχές του μήνα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους. Όπως αποκάλυψαν σε ειδησεογραφικό πρακτορείο αξιωματούχοι που διεξάγουν τις έρευνες, οι δύο ρώσοι βετεράνοι πιλότοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το αλκοόλ στο αίμα των πιλότων Βιατσεσβάλ Σπακ και Βλαντίμιρ Νταντσένκο, ήταν αρκετά υψηλό ώστε να κριθούν ακατάλληλοι να πετάξουν στις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lifenews. Παρόλα

αυτά τέθηκαν στο τιμόνι του ελικοφόρου αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ-28, το οποίο στη συνέχεια κατέπεσε σε δάσος και συνετρίβη στην απομακρυσμένη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και οι δύο πιλότοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ μετά τις αιματολογικές εξετάσεις σε εναπομείναντα μέρη των πτωμάτων τους. Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, κανένας από τους πιλότους δεν είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ πριν από την πτήση όπως επιβάλλει ο νόμος της ρωσικής αεροπλοϊας, ενώ η νοσοκόμα που ήταν υπεύθυνη για το αλκοτέστ, πήρε μόνο τους σφυγμούς των πιλότων.

Η ίδια δεν υπέβαλε τους πιλότους σε αλκοτέστ, διότι “κανείς τους δεν μύριζε αλκοόλ, ενώ κι οι δύο τους ήταν φρεσκοξυρισμένοι και ντυμένοι με καθαρά ρούχα”. Αξιωματούχοι στον τομέα των αερομεταφορών δήλωσαν αμέσως μετά τη συντριβή ότι στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης έλεγχος συντήρησης και ότι οι δύο πιλότοι είχαν υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν από την πτήση.

Και οι δύο σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή. Κατά τους ερευνητές, οι πιλότοι ίσως δεν ήταν μεθυσμένοι όταν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος και ξεκίνησαν να πίνουν στη διάρκεια της πτήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα