Αστυνομικοί χωρίς… «όπλα»!

Της Χρύσας Κυριακού

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο κλάδος τους αναδεικνύουν μιλώντας στην «Κ» πέντε αστυνομικοί, που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες του σώματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αλέξανδρος Καλευράς, Χρήστος Συμεωνίδης, Αντώνης Βαραγκούλης, Χρυσοβαλάντης Παντελίδης και Αναστάσιος Καμπούρης καταγγέλλουν ελλείψεις και παραλείψεις και καταγράφουν τα υπάρχοντα εργασιακά τους προβλήματα.

Όπως αναφέρουν

οι ίδιοι, οι περισσότερες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη μέτρων υγιεινής είναι ιδιαίτερα εμφανής ενώ μεγάλο μέρος του στόλου των περιπολικών έχει ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών και παραμένει ακινητοποιημένος, περιμένοντας την έγκριση δαπάνης για την επισκευή του.

Μάλιστα καταγγέλλουν ότι η πληρότητα των φυλακών έχει ως συνέπεια τη μη παραλαβή κρατουμένων και έτσι τη μακρόχρονη παραμονή των υπόδικων και των κατάδικων στα κρατητήρια των τμημάτων για χρονικά διαστήματα ακόμα και πολλών μηνών.

Χρήστος Συμεωνίδης

Ο Χρήστος Συμεωνίδης μετρά 21 έτη υπηρεσίας στην Αστυνομία. Σήμερα βρίσκεται στη θέση του εκφωνητή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης από όπου έρχεται σε καθημερινή επαφή με συναδέλφους οδηγούς και πληρώματα υπηρεσιακών οχημάτων, έχοντας έτσι την ευκαιρία να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Όπως καταγγέλλει μεγάλο μέρος του στόλου έχει ακινητοποιηθεί λόγω βλαβών και παραμένει ακινητοποιημένος περιμένοντας την έγκριση δαπάνης για την επισκευή του.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια οι υπηρεσίες να μην έχουν όχημα για την κάλυψη του τομέα ευθύνης τους και να επιβαρύνει με τη σειρά του τα οχήματα άλλων υπηρεσιών καθώς και τα πληρώματα αυτών με υπερμεγέθεις τομείς.

«Αλλά και τα εν κινήσει όχημα-τα έχουν πολλές επιβαρύνσεις, οι ο-ποίες επηρεάζουν τη λειτουργία τους καθώς και την ασφαλή εκτέλεση της υπηρεσίας», τονίζει ο κ. Συμεωνίδης και υπογραμμίζει ότι η μη ορθή και πλήρης μηχανική λειτουργία των οχημάτων κατά την εκτέλεση υπηρεσίας των αστυνομικών ενέχει πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των επιβαινόντων σε αυτά καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «ποτέ δεν ξέρεις τι ελλοχεύει κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας».

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr

The post Αστυνομικοί χωρίς… «όπλα»! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα