Αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν το πάρκο Γκεζί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πάρκο Γκεζί,σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από απαίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να αποχωρίσουν οι διαδηλωτές απο το πάρκο. Το πρωί εκκένωσαν την πλατεία Ταξίμ.

Εκσκαφείς διέλυσαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από την Πλατεία Ταξίμ, έπειτα από την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Η τούρκικη αστυνομία απομάκρυνε του διαδηλωτές

χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα.

«Τους καλώ να αποσυρθούν από το πάρκο και τους το ζητώ ως ο Πρωθυπουργός της χώρας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης στη 1 το μεσημέρι σήμερα ενώ κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι εσκεμμένα καταστρέφουν την εικόνα της Τουρκίας και την οικονομία της.

Για συστηματικό σχέδιο κατά της Τουρκίας μίλησε ο Ερντογάν κατ’ εντολή του οποίου, εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας εισήλθαν λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταξίμ, θέατρο των επεισοδίων ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τις τελευταίες 12 ημέρες.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους λιγοστούς διαδηλωτές που βρίσκονταν στην πλατεία, οι περισσότεροι μέσα σε σκηνές ενώ γέμισαν με καπνογόνα την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποτρέψουν τη συγκέντρωση και άλλων διαδηλωτών. Ωστόσο, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στην πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας: «Κάθε μέρος είναι Ταξίμ, κάθε μέρος αντιστέκεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα