Άσμουσεν: Σε καλύτερη κατάσταση η Ευρώπη

Την εκτίμηση πως η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάστη από οτι πριν ένα χρόνο, εξέφρασε ο Γεργκ Άμουσεν, μέλος της Εκτελσετικής Εππιτροπής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας πως εξαιτίας των προσπαθειών της δημοσιονομικής προσαρμογής που κατέβαλλαν τα κράτη μέλη,το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ενέργειες τις ίδιας της ΕΚΤ έβαλαν και πάλι σε σωστή τροχιά την Ευρώπη.

Μιλώντας κατά την διάρκεια μιας

εκπομπής του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD ο Άσμουσεν εκτίμησε ότι, παρά την αναιμική ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, η Ευρώπη βρήσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο αυτή που ήταν πριν ένα χρόνο. Αναφέρθηκε ειδικά στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής του Ιταλού τεχνοκράτη –νυν υπηρεσιακού– πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι 12 μήνες πριν λόγω πολλών παραγόντων», δήλωσε. «Υπήρξαν θετικά βήματα που έκαναν κράτη-μέλη, όπως η δημοσιονομική προσαρμογή από την κυβέρνηση Μόντι. Υπήρξε επίσης το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που θεσπίστηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφερόμενος στην συνθήκη της ΕΕ που επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία. «Και υπήρξαν επίσης οι ενέργειες της ΕΚΤ οι οποίες ήταν εντός της εντολής μας. Έτσι βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση παρά το ότι η ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν αδύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα