Αρβανιτόπουλος: Δεν θα ξεπεράσουν τους 2.500 οι εκπαιδευτικοί που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Την διαβεβαίωση του ότι οι εκπαιδευτικοί που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν θα ξεπεράσουν τις 2.500 καθώς το υπουργείο συνέταξε ένα άρτιο και ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης δομών που στελεχώνονται από 170.000 εργαζόμενους, έδωσε από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος «Σας το δηλώνω απερίφραστα, κανένας άλλος δεν περισσεύει».

Αναφερόμενος στο θέμα των ΕΠΑΛ και

των ΕΠΑΣ ο υπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι «η ανεργία στους αποφοίτους των σχολών αυτών ξεπερνά σήμερα το 28%, ενώ στους αποφοίτους της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπερβαίνει το 18%.

Στην συνέχεια ο κ,. Αρβανιτόπουλος διευκρίνισε ότι κανένα ΕΠΑΛ και καμία ΕΠΑΣ δεν θα κλείσει αλλά απλώς θα καταργηθούν 50 ειδικότητες καθηγητών που δίδασκαν 12 ειδικότητες επαγγελμάτων οι οποίες θα παρέχονται από τα Δημόσια ΙΕΚ, σε μεταλυκειακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχουν ήδη.

«Πέραν αυτού πιστεύουμε, και έχουμε ήδη μεριμνήσει, η πλειοψηφία τους να απορροφηθεί είτε από το Υπουργείο Υγείας, είτε από τους Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι μαθητές τη σχολική χρονιά 2012-2013 που επέλεξαν Ειδικότητες Επαγγελμάτων, που από τον Σεπτέμβριο του 2013 δεν θα παρέχονται σε νέους μαθητές στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, είναι 13.165 και αυτοί θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους. «Έχουμε μάλιστα αποδώσει επαγγελματικά δικαιώματα, που εκκρεμούσαν πέντε χρόνια, στις περισσότερες ειδικότητες επαγγελμάτων και σε αυτές που καταργούνται, ώστε να διασφαλίσουμε τα παιδιά που αποφοίτησαν και που θα αποφοιτήσουν εφέτος», είπε.

Ολοκληρώνοντας τόνισε «Προχωρούμε με στρατηγική, σχέδιο και βήματα γοργά και μετρημένα στη συνολική αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα