Αρβανιτόπουλος: «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απεργούν»

Την απορία του εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για τις απεργίες των εκπαιδευτικών, καθώς μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δήλωσε: « «Γιατί απεργούν; Εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Φέτος, παρότι λειτουργούμε το σύστημα με 18.000 λιγότερους καθηγητές, σε όλη την επικράτεια η εικόνα είναι πολύ καλή. . Δεν υπάρχουν κενά. Αν μιλάμε σήμερα για κενά, αυτό είναι

ψευδές»

Και πρόσθεσε :«Εάν υπήρχαν αυτά τα κενά, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Φέτος έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση ώστε να μην έχουμε κενά. Στα ολοήμερα έχουμε τοποθετήσει ήδη από έναν δάσκαλο και περιμένουμε να δούμε πόσα παιδιά θα κάνουν αιτήσεις για να τοποθετήσουμε και τους υπόλοιπους», συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια να αποφευχθεί η διαθεσιμότητα 7.500 χιλιάδων υπαλλήλων και αυτό έγινε με σχέδιο. Αποδείξαμε στην τρόικα ότι δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα και ότι μόλις 2.500 μπορούν να μπουν σε διαθεσιμότητα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα