Απότομη προσγείωση από τον Ράιχενμπαχ: Το θετικό κλίμα μπορεί σύντομα να αλλάξει

Κοινή εμφάνιση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε στην Αθήνα και το ΙΟΒΕ παρουσία του επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ με θέμα «οικονομία και μεταρρυθμίσεις».

Όπως αναφέρθηκε παρουσία πλήθους θεσμικών φορέων και πρέσβεων από χώρες-μέλη της Ε.Ε, η παρουσία της task force βοήθησε σημαντικά στην υλοποίηση σειράς αλλαγών σε συνεργασία με το

ΙΟΒΕ που ανέλαβε σειρά μελετών.

Ο Ραιχενμπαχ από την πλευρά του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, ενώ όπως αναφέρει το newsmoney συνεχάρη τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη εκ νέου και τόνισε την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών.

«Περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ.

Παράλληλα, το ΙΟΒΕ παρουσίασε μελέτη στην οποία επισημάνθηκε η ραγδαία πτώση των δεικτών κυρίως στο ΑΕΠ και την ανάπτυξη.

Επιπλέον, τέθηκε θέμα προτύπου αναπτυξιακού μοντέλου και υπογραμμίστηκε η πορεία επίτευξης θετικών ρυθμών ανάπτυξης το 2014, ενώ για την ανεργία τονίστηκε ότι θα είναι μια μακρά κι επίπονη προσπάθεια η μείωση των σχετικών δεικτών.

The post Απότομη προσγείωση από τον Ράιχενμπαχ: Το θετικό κλίμα μπορεί σύντομα να αλλάξει appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα