Αποσύρεται η διατάξη για τη μείωση στις συντάξεις του ΤΕΒΕ

Αποσύρεται οριστικά η διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ έως και 35%, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που εκδηλώθηκε την Πέμπτη.

Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η ΓΣΕΒΕΕ

ζητούσε «άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ».

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της διάταξης και, όπως είχε πει, αυτή η απόφαση είχε ληφθεί, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνεται στο 100%.

Το θέμα των συντάξεων του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι είναι και το κύριο θέμα που συζητείται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ. Σαχινίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα