ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον αέρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Της Άννας Καραβοκύρη

Σοβαρό κόλλημα έχει προκύψει με την ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, στο κυβερνητικό επιτελείο. Κι αυτό γιατί μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης να δήλωνε ότι θα στηθούν κάλπες τον Μάιο ωστόσο φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο… για την ακρίβεια χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Η σχετική τροπολογία που θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί στην Βουλή,

ορίζοντας τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έχει καθυστερήσει διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει «βέτο» όσον αφορά το νόμο Ραγκούση. Ο σχετικός νόμος ν.3838/2010 έδινε το δικαίωμα να ψηφίζουν και μετανάστες. Παρότι, το Συμβούλιο της Επικράτειας απέρριψε τα επίμαχα άρθρα που έδιναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες, το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο λόγος που προβληματίζει τη Χαριλάου Τρικούπη αφορά στα εκλογικά της ποσοστά δεν της επιτρέπει να διακινδυνεύσει να χάσουν ούτε ένα ψηφοφόρο. Ένας επιπρόσθετος λόγος, -ίσως και ο πιο σημαντικός- είναι το όνομα Ραγκούση έχει ακόμα επιρροή στην πράσινη παράταξη….

The post ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον αέρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα