Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για την οφειλή Παπαδήμου

Πολύς καπνός για το… τίποτα τελικά, με την περίφημη υπόθεση οφειλής του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Τι αποκαλύπτουν συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού μιλώντας στο «Π»

Το «Π» επικοινώνησε με πηγή πολύ κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο που οδήγησε σε μια αλυσίδα παρεξηγήσεων. «Πρόκειται για ένα πολύ απλό και ασήμαντο θέμα που δημιούργησε περίεργες εντυπώσεις χωρίς λόγο» έλεγαν κύκλοι του Λουκά Παπαδήμου

στο «Π». Μάλιστα τόνιζαν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός πιθανότατα θα εκδώσει ανακοίνωση εντός της ημέρας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα. Έτσι λοιπόν:

Το ζήτημα αφορά σε καθυστέρηση στην πληρωμή κοινοχρήστων σε διαμέρισμα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ το έτος 2010. Λόγω του ότι αρκετοί ένοικοι της εν λόγω πολυκατοικίας εκείνη την περίοδο συνέπεσαν στην μη πληρωμή των κοινοχρήστων, ο ιδιοκτήτης ανέθεσε στην διαχειρίστρια εταιρεία να εισπράξει τις οφειλές. Με τη σειρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία ανέθεσε σε δικηγόρο να συνδράμει για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών.Δεν πρόκειται για οφειλή προς το Δημόσιο (όπως λανθασμένα εγράφη) ούτε έγινε ποτέ δίκη, ούτε ο Λουκάς Παπαδήμος καταδικάστηκε ποτέ, ούτε έβαλε… φέσι. Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι δικαστική απόφαση, αλλά η αγωγή του δικηγόρου.Ένα… λάθος στη μετάφραση προκάλεσε την αίσθηση περί δίκης: Στο έγγραφο αναγράφεται η φράση «District court department». Πρόκειται για το όνομα της (πολύ παλαιάς) πολυκατοικίας. Η λέξη court σημαίνει και δικαστήριο αλλά και… αυλή. Και φυσικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρονταν σε αυλή και όχι σε δικαστήριο.Το 2010 – χρονιά κρίσης για την Ελλάδα – ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκονταν στη Γερμανία, όπως και η σύζυγος του (που χειρίζονταν συνήθως τα θέματα αυτά) η οποία για λόγους υγείας δεν μπορούσε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ μέχρι το φθινόπωρο του ίδιου έτους.Η καθυστέρηση στην εξόφληση, οφείλεται στο γεγονός ότι ο δικηγόρος έστελνε τα γράμματα με την αγωγή στο… κλειστό διαμέρισμα με αποτέλεσμα το ζεύγος Παπαδήμου να ενημερωθεί για την οφειλή αρκετούς μήνες αργότερα. Μόλις ταξίδεψαν στις ΗΠΑ και ενημερώθηκαν, εξόφλησαν πλήρως την οφειλή.Το ποσό οφειλής ήταν 3.317$, αλλά στα έγγραφα (24/8/2010) φαίνεται ότι γίνονται απαιτητά από τον κ. Παπαδήμο 6.233,07$. Η διαφορά αυτή δεν οφείλεται σε προσαύξηση από το δικαστήριο (αφού δεν υπήρξε δίκη) αλλά στην αμοιβή του δικηγόρου καθώς στις ΗΠΑ πληρώνονται αδρά. Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο της αγωγής, ο δικηγόρος ζητά να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό των 3.317$ καθώς και δαπάνες δικηγορικές μαζί με κάποιο περαιτέρω κόστος λόγω καθυστέρησης – ένα είδος επιτοκίου με άλλα λόγια. Η εξόφληση έγινε ολοσχερώς από τον Λουκά Παπαδήμο μόλις έλαβε γνώση της οφειλής.

Από όλα τα παραπάνω, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας κατ’ αποκλειστικότητα το «Π» καθίσταται σαφές ότι η υπόθεση αυτή παρατραβήχτηκε από βιαστικά και ανεύθυνα δημοσιεύματα, ενώ στην ουσία πρόκειται για μια απλή περίπτωση… διαμάχης ενοίκων και διαχειριστή λόγω παρεξηγήσεων. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

The post Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για την οφειλή Παπαδήμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα