Αποκάλυψη σοκ: ο Πιστόριους ακρωτηρίασε τη Ρίβα

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε για άλλη μία φορά στο δικαστήριο της Πρετόρια, ο Όσκαρ Πιστόριους. Συνεχώς έβαζε τα χέρια του στα αφτιά για να μην ακούει τις κατηγορίες σε βάρος του αλλά και τις λεπτομέρειες από τη νύχτα του φόνου.

Έπειτα από τον εισαγγελέα σειρά σήμερα είχε ο Ρότζερ Ντίξον ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας της εγκληματολογικής

υπηρεσίας να καταθέσει στην πολύκροτη αυτή δίκη.

Ο Ντίξον προκάλεσε σοκ με τις αποκαλύψεις που έκανε την ώρα της κατάθεσης του.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι η άτυχη Ρίβα ήταν όρθια πίσω από την πόρτα και κρατούσε με το δεξί της χέρι το πόμολο την στιγμή που ο Πιστόριους την πυροβόλησε για πρώτη φορά.

Αυτός ο πυροβολισμός στο μπράτσο ήταν τόσο δυνατός και προκάλεσε στην ουσία τον « άμεσο ακρωτηριασμό» του χεριού της Ρίβα.

Με αυτές του τις δηλώσεις ο Ντίξον στην ουσία «ακύρωσε» την κατάθεση του αρχηγού της αστυνομίας Κρίστιαν Μανγκένα, ο οποίος είχε πει πως η πρώτη σφαίρα είχε βρει την Ρίβα στο μηρό, η δεύτερη δεν την είχε χτυπήσει και οι άλλες δύο στο χέρι και στο κεφάλι.

Βέβαια αυτή η κατάθεση του Ντίξον που είναι μάρτυρας υπεράσπισης, στηρίζει τον ισχυρισμό του Πιστόριους πως πυροβόλησε γρήγορα και χωρίς να το σκεφτεί γιατί νόμιζε πως πίσω από την πόρτα υπήρχε διαρρήκτης και όχι η σύντροφός του.

Σύμφωνα επίσης και με τις εξετάσεις που έγιναν επιβεβαιώθηκε πως με σβηστό το φως η κρεβατοκάμαρα του Πιστόριους θα ήταν σχεδόν απόλυτα σκοτεινά τη νύχτα του εγκλήματος παρότι ήταν αναμμένα κανά- δυό φώτα LED. Αυτό ενισχύει όσα είχε δηλώσει ο Πιστόριους ότι δεν είδε αν η σύντροφός του βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι όταν σηκώθηκε παίρνοντας το όπλο του και θεωρώντας ότι στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης

Η υπεράσπιση του Παραολυμπιονίκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανατρέψει τους ισχυρούς των γειτόνων ότι άκουσαν γυναικείες κραυγές τη βραδιά του φόνου με το επιχειρήματα ότι οι μόνες κραυγές που ακούστηκαν ήταν του Πιστόριους αφού πυροβόλησε και διαπίστωσε το θάνατο της Ρίβα Στέενκαμπ.

The post Αποκάλυψη σοκ: ο Πιστόριους ακρωτηρίασε τη Ρίβα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα