Αποκαλύψεις-σοκ για την Defendory

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα Παρασκήνιο, έφερε στο φως τα ονόματα όλων όσοι κάνουν κουμάντο στο εμπόριο όπλων στη χώρα μας.

Κοινός παρανομαστής όλων όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο χώρο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, κατατρώγοντας πάνω από 30 δισ. δολάρια σε μίζες για τα εξοπλιστικά, ήταν μια οικογένεια.Ο Αντώνης Δημητρόπουλος ήταν ο άνθρωπος-ψυχή
της έκθεσης Defendory International, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1976, λίγο αργότερα μετεξελίχθηκε σε Διεθνή Έκθεση Συμβατικών Συστημάτων για την Εθνική Άμυνα, Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος και, έπειτα, καθιερώθηκε με τον διακριτικό τίτλο Defendory International.Στα 30 χρόνια της λειτουργίας της, φιλοξένησε δεκάδες χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο, κάμποσες ντουζίνες αρχηγών κρατών, αμέτρητα όπλα και εξοπλισμούς, απύθμενα βαρέλια πετροδολαρίων και το σύνολο των «εξαρτημάτων» της εγχώριας «αμυντικής ομπρέλας», από τα προβληματικά Mirage μέχρι τα ελαττωματικά Απάτσι, τους πυραύλους TOR M1, τα υποβρύχια που γέρνουν, τις σφαίρες και τα πυρομαχικά του Στρατού.Η οικογένεια Δημητρόπουλου ήταν σημείο αναφοράς του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, καθώς διοργάνωνε κάθε διετία την έκθεση Defendory, στη διάρκεια της οποίας γίνονταν οι σχετικές παραγγελίες. Και μόνον να αναλογιστεί κανείς τις νόμιμες προμήθειες από τις αγοραπωλησίες των εκθεμάτων ζαλίζεται από τα νούμερα και τα μυθώδη ποσά.Το 1999 ο Αντώνης Δημητρόπουλος πεθαίνει και τα ηνία αναλαμβάνει η σύζυγός του, Μαρία. Το 2008 εγκαταλείπει τα εγκόσμια και η σύζυγος, οπότε η έκθεση περνά στα δύο παιδιά.Είναι η τελευταία χρονιά που διοργανώνεται, καθώς μετά από καταγγελίες βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποκαλύπτεται ότι η Defendory δεν είναι ελληνική εταιρεία, αλλά ανήκει σε κυπριακή off shore!Τα γραφεία της στο Κολωνάκι (Νεοφύτου Δούκα) κλείνουν αμέσως και ο Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, μεταφέρει την έκθεση στη ΔΕΘ. Το θέμα δεν έλαβε καμία έκταση και οι έρευνες που υποσχέθηκε τότε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή της εταιρείας μένουν μέχρι σήμερα στα συρτάρια.Όσοι γνωρίζουν λένε πως με διάφορα τεχνάσματα ελληνικό δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ.Το τι έγινε, παραμένει έως και σήμερα άγνωστο.Η έρευνα του Παρασκηνίου θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και θα φέρει στο φως όλα τα στοιχεία της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα