Αποφασίζει η ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές

Αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους για το αν θα απεργήσουν κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων καλούνται να πάρουν την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί έπειτα την άκαρπη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη»,

αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ και οι τοπικές ΕΛΜΕ
ΤΟ «αγκάθι» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Ν.Παπαχρήστος ο κύριος λόγος που αντιδρούν είναι:

«Με τις μειώσεις θα υπάρξουν μετακινήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε άλλα σχολεία. Σε άλλες περιφέρειες. Θα υπάρχουν υποχρεωτικές μεταθέσεις» τονίζει και προσθέτει ότι το υπουργείο προωθεί και απολύσεις συμβασιούχων.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, αιτία πολέμου για τους καθηγητές αποτελεί και η αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.
Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ επιμένουν, μέχρι στιγμής, στην πρόταση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν ως προς τον τρόπο λήψης της σχετικής απόφασης από τους καθηγητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ επιμένουν να στηθούν κάλπες και να ψηφίσουν οι καθηγητές για τις κινητοποιήσεις, πρόταση με την οποία είχαν διαφωνήσει συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων, κατά τη συνεδρίασή τους πριν από λίγες ημέρες.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουν διαφοροποιηθεί, προτείνοντας 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου.
Οποιαδήποτε και αν είναι σήμερα η πρόταση, την οριστική απόφαση θα πάρουν οι πρόεδροι των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που αναμένεται να συνεδριάσουν στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα