Από τη Βουλή αρχίζει το ξήλωμα σε «off shore» και φοροφυγάδες!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αύριο στις Βρυξέλλες η Κομισιόν θα κηρύξει …ημιεπίσημα τον πόλεμο στους φορολογικούς παραδείσους και στις διαβόητες «off shore» εταιρείες μέσω των οποίων κλοπιμαία από κρατικά ταμεία και μίζες καταλήγουν στους παραδείσους.

Το απόστημα θα ανοίξει για καλά στην Ευρώπη και θα παρασύρει και την Ελλάδα είτε από μεμονωμένες κινήσεις δικαστικών,είτε από ανάλογες πολιτικών,είτε από δημοσιογραφικές έρευνες.

Βοά

το «Παρασκήνιο» για τις εμπλοκές επωνύμων και ισχυρών σε τέτοιες εταιρείες και σχετικές λίστες κυκλοφορούν.

Στην Ιταλία αποδείχθηκε ήδη ότι πήραν μίζες Ιταλοί βουλευτές για να ψηφίσουν συγκεκριμένα νομοσχέδια.τέτοιες πληροφορίες για συγκεκριμένους τομείς στην Υγεία,στην Ενέργεια, στην Επικοινωνία υπάρχουν και για την Ελλάδα.

Ένα σημαντικό βήμα έγινε με πρωτοβουλίες βουλευτών.Στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης έστειλε μία πρώτη λίστα με 218 εταιρείες αυτής της κατηγορίας και αν και όταν ανοίξουν θα φανεί και ποια ονόματα κρύβονται και από πού προέρχονται τα χρήματα.

Κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ που ερευνά το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή έχει συγκεκριμένες πληροφορίες για πολύ σημαντικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από ορισμένες από αυτές τις εταιρείες και κάποια από αυτά τα πρόσωπα είναι στον πολιτικό,στον επιχειρηματικό,στον δημοσιογραφικό και στον συνδικαλιστικό χώρο.

Ανώτατο στέλεχος των ελεγκτικών αρχών μας είπε ότι σε πρόσφατη κλειστή σύσκεψη στις Βρυξέλλες ο Γερμανός αξιωματούχος των ελεγκτικών μηχανισμών είπε στους Ευρωπαίους συναδέλφους του(μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες) ότι σε 3-4 χρόνια η κορυφή της Ευρώπης θα είναι αγνώριστη από τις αποκαλύψεις».Αναφέρθηκε στον κατάλογο που αγόρασαν και πάλι οι Γερμανοί και είπε ότι έχει ονόματα πανίσχυρα,όπως των Χένες, Ρουμενίγκε κλπ και τέτοιοι κατάλογοι θα κυκλοφορήσουν προσεχώς και για άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα έγινε ξέφρενο πάρτι τα τελευταία 30 χρόνια και δεν βγήκε ούτε το ένα χιλιοστό» είπε στον Έλληνα ο Γερμανός και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν σύντομα ονόματα εταιρειών και προσώπων.

Η σύσκεψη έγινε πριν 3 μήνες. Ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα