Από πού “έφαγε πόρτα” η Χρυσή Αυγή

Τα… «ψιλά» γράμματα φαίνεται να μην είχαν διαβάσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δημιούργησαν λογαριασμούς στο Facebook, καθώς οι ιθύνοντες της ιστοσελίδας «κατέβασαν» όλα τα προφίλ των στελεχών του κόμματος. 

Στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά

αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο.

Κάθε χρήστης που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη.

Οι αναφορές σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής -βουλευτών και «πρωτοπαλίκαρων»- ήταν προφανώς εκατοντάδες. Για τον λόγο αυτόν το Facebook αποφάσισε να σβήσει μαζικά τους λογαριασμούς.

Από τη μεριά της η Χρυσή Αυγή, μιλαει για «λυσσαλέα επίθεση εναντίον εθνικιστών χρηστών». Μάλιστα, βουλευτές της προσέφυγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να στραφούν κατά της εταιρείας.

Πηγή : ΈθνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα